Poezieprintversie

*This course is completely in Dutch*
Niemand weet precies wat een gedicht is. Wat je wel met zekerheid kunt zeggen, is dat het een tekst is waarbij niet de zetter, maar de dichter bepaalt hoe de regels op de pagina staan (beroemd citaat van Gerrit Krol). Veel vrijheid dus, maar hoe kun je die gebruiken? Klank, beweging, beeldspraak, vorm en voordracht: ontdek je poëtische stem door deze gereedschappen te gebruiken en te kijken naar hoe andere dichters dat doen.
 
Wat doe je?
Je creativiteit wordt geprikkeld. Je inspireert elkaar met je eigen werk en dat van anderen, zowel van hedendaagse als klassieke dichters. Maar ook films, documentaires, kunst en de stad kunnen een inspiratiebron zijn. Je krijgt gerichte en open opdrachten en leert op verschillende manieren aan een gedicht te werken. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. We werken naar een afgerond geheel toe, een reeks, een kleine bundel, die we op een mooie manier presenteren.
 
Ingangsniveau
Iedereen is welkom.
 
Bijzonderheden
Neem  op maandag twee gedichten mee, die je zo goed vindt dat je ze zelf had willen schrijven. Dat kan van alles zijn: van sonnet tot songtekst. Heb je zelf al een gedicht geschreven, neem dat dan vooral mee. Pen en papier zijn onontbeerlijk, een laptop met toegang tot internet is aan te raden.
 
Presentatie
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma. 
 
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 13-08-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Sasja Janssen 150/225/299 717912
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie