Scenarioschrijvenprintversie

*This course is completely in Dutch*
Scenarioschrijven is anders dan het schrijven van een verhaal. Je moet met verschillende soorten lezers rekening houden: de regisseur, de acteurs en het uiteindelijke publiek. Hoe druk je uit wat een personage denkt en voelt? Hoe zorg je ervoor dat de kijker meeleeft met je personage? En wat maakt een film spannend?
 
Wat doe je?
Elke dag doe je schrijfoefeningen en krijg je daar feedback op. Je leert wat de dramatische principes en formatting van een scenario zijn. Je schrijft afwisselend met pen en papier en op de computer, want je leert ook hoe je de strakke lay-out van een scenario toepast. Uiteindelijk kom je tot een script voor een korte film, een dramatische scène uit een speelfilm of een documentaireplan.
 
Ingangsniveau
Iedereen is welkom.
 
Bijzonderheden
Neem het idee waar je deze week aan wil werken mee. Dat kan een origineel filmplan zijn, maar natuurlijk ook een krantenartikel, een scène uit een toneelstuk of een kort verhaal of spannende foto. Vergeet niet pen en papier en indien mogelijk een laptop mee te nemen.
 
Presentatie
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma.
 
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 13-08-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Rogier de Blok 150/225/299 717911
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie