Kinderverhalenprintversie

*This course is completely in Dutch*
‘Als je voor kinderen wilt schrijven, is het belangrijk om in de huid van een kind te kruipen. Vergeet nooit het kind in jezelf,’ zei Annie M.G. Schmidt ooit. Maar hoe doe je dat: schrijven vanuit het perspectief van een kind? Belangrijk is dat je niet op je hurken gaat zitten en kinderlijke emoties verzint. In kinderverhalen schrijf je niet over kinderen, maar vanuit het kind. En dat lukt alleen als je naast het kind gaat staan en met kinderogen naar de wereld om je heen kijkt.  

Wat doe je? 
Als je voor kinderen wilt schrijven, moet je dus met een kinderblik naar gebeurtenissen kijken. Dat kun je oefenen. Met praktische opdrachten, afgewisseld met theorie, verdiep je je in de belevingswereld van peuters tot puber. Je leert over de verschillende kinderboekengenres en aan welke technieken een goed kinderverhaal moet voldoen. Want kinderen zijn – misschien nog wel meer dan volwassenen - kritische lezers.
Je schrijft in de les, maar als je wil kun je ’s avonds verder schrijven om iets af te maken of te verbeteren. De laatste dag is er tijd om je beste tekst/verhaal te herschrijven. Je herschrijft en schrapt tot je helemaal tevreden bent en elke letter op de goede plek staat. Want ook schaven hoort bij schrijven.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.
 
Presentatie
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma.
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 30-07-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Ellen Stoop 150/225/299 717908
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie