Portretten schrijvenprintversie

*This course is completely in Dutch*
Een portret kan overal over gaan: mensen, plekken in de stad of de natuur. Een portret gaat verder dan alleen een beschrijving in woord. Het is een lofzang op je mooie vriendin of een ontroerende situatie met je kind. Het kan humor bevatten of een poging zijn het mysterie van een onbekende plek of persoon verder te ontrafelen. Je leert dat observeren belangrijk is om een goede schrijver te worden. Op welke manieren kun je naar iets kijken en welke toon kies je bij het schrijven?
 
Wat doe je?
Je oefent met verschillende stijlmiddelen. Je gebruikt je eigen leven en verleden, bijvoorbeeld door te kijken naar foto’s en brieven en put uit andere bronnen zoals kranten, tijdschriften en boeken. Je leert hoe je je fantasie kunt loslaten op het materiaal dat je vindt. Je krijgt losse korte opdrachten en werkt daarnaast aan één grotere individueel portret: een langere tekst over een onderwerp dat nauw met jouw persoonlijke interesses samenhangt.
 
Ingangsniveau
Iedereen is welkom.
 
Bijzonderheden
Als je al ideeën hebt kun je die meenemen om aan te werken, maar anders krijg je tijdens de cursus genoeg handvatten om op onderwerpen te komen.

Presentatie
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma. 
 
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 16-07-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Rachel Visscher 150/225/299 717904
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie