Theaterwerkplaatsprintversie

*This course is completely in Dutch*
Deze week stap je in de magische wereld van het theater. Theater kent vele vormen; van teksttheater zoals Shakespeare, tot het fysieke bewegingstheater van Bambie. Je kunt vanuit improvisatie werken, met maskers, of interdisciplinair.
Maar de basis van acteren is: leren om op de vloer te staan, je te presenteren als jezelf, maar ook als een ander. Hoe doe je dat? Waar liggen de grenzen van je fantasie, bestaan die wel? Dat ga je deze week uitvinden.
 
Wat doe je?
Je leert de basis van het toneelspelen en werkt met verschillende theatervormen en –stijlen. Iedere dag werken we vanuit een bepaald aspect van theater: improvisatie, tekst, beweging, personage opbouw en verhalen vertellen.
Je begint met een fysieke warming up, met oefeningen voor je stem, je lijf en het gebruik van de ruimte. Soms werk je samen met de hele groep, soms in kleinere groepjes en soms in paren.
 
Hoe de week er precies uit gaat zien is afhankelijk van de benadering van de docent die de week geeft. Iedere docent werkt vanuit zijn eigen expertise en ervaring.
Isabel werkt vanuit spel, tekst en beweging.
Sita werkt graag aan personage-ontwikkeling, tekstbehandeling, en fysiek spel. Verder wordt ze erg enthousiast van samen opzoek gaan naar jouw spelstroom en talenten als acteur.
 
Ingangsniveau
Iedereen is welkom
 
Bijzonderheden
Op sommige dagen wordt je gevraagd om thuis iets voor te bereiden voor de volgende dag, bv een scene of een tekst leren.

Presentatie
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma. 
 
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 16-07-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Isabel Schroeder 150/225/299 517904
SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 30-07-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Sita van Sante 150/225/299 517907
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie