Bewegingstheaterprintversie

Bij bewegingstheater is je lichaamstaal en beweging het uitgangspunt. Je onderzoekt je eigen fysieke taal en hoe je die kunt gebruiken tijdens het spelen.

Wat doe je?
Je begint met je persoonlijke ‘neutrale houding’, waarbij je in het moment leert te zijn. Van daaruit werk je verder en leer je scherp te schakelen in je fysieke spel. Je leert eerst te doen, en dan pas beschouwend naar je eigen spel te kijken.
Verder is er aandacht voor het (verder) ontwikkelen van de overgave in je spel, het spelplezier en het omgaan met je eigen fysieke mogelijkheden. Je speelt om het spelen en vanuit het plezier om te kunnen spelen.
Deze week werken we met het Stabat Mater van Arvo Pärt, daaruit volgen ook drie begrippen die deze week op een theatrale manier worden onderzocht: boosheid, machteloosheid en berusting. Samen werk je toe naar een korte bewegingscompositie, waarbij zowel de groep als de individuele speler belangrijk zijn. Tekstgebruik is mogelijk maar zal niet de leidraad van de week zijn.
Ingangsniveau
Iedereen is welkom

Bijzonderheden
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma.
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 16-07-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Jan Taks 135/210/284 517903
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie