Solozang gevorderdenprintversie

*This course is completely in Dutch*
Deze week is voor mensen die al meer ervaring hebben met solozang. Je bent solist, maar daarnaast ondersteun je je medecursisten als achtergrondkoor. Zo word je door je medecursisten geholpen en kun je eventueel improviseren terwijl het koor doorzingt. In deze cursus leer je dus ook meerstemmig zingen.
 
Wat doe je?
Je experimenteert met je eigen repertoire en je performance. Hoe maak je een lied persoonlijk? Waar ligt je kracht in het zingen op het podium: in de tekst, in je stem, of in je houding en je blik? Je werkt dus aan alles wat belangrijk is bij optreden voor publiek: houding, zangtechniek, tekstoverdracht en microfoontechniek.
 
Je studeert samen liedjes in, waarbij iedereen aandacht krijgt voor zijn/haar eigen solo. Daarnaast zing je de backing vocals bij de andere solo’s. Geschikte stijlen hiervoor zijn Gospel of Motown, maar bij veel stukken in andere stijlen is een koortje er zo bij te verzinnen. Het kan net die extra glans geven aan een nummer.
Aan het einde van de week presenteer je kort, begeleid door een pianist, aan de deelnemers van de andere cursussen. Ook deze uitvoering kun je beschouwen als een oefening in performance.
 
Ingangsniveau
Uitsluitend voor gevorderde zanger(es)s(en). Stuur bij twijfel een mail naar zomer@crea.uva.nl.
 
Bijzonderheden
Mail uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bladmuziek en een YouTube
link van het lied waar je aan wil werken naar zomer@crea.uva.nl.
 
Presentatie
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma.
 
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 30-07-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Mirjam van Dam 150/225/299 217910
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie