Solozang beginnersprintversie

*This course is completely in Dutch*
Wanneer je graag eens solo wilt zingen maar dat nog nooit of niet zo vaak gedaan hebt, dan is deze week voor jou bedoeld! Alles waar je als beginner op het podium tegenaan loopt, komt aan bod: podiumangst, houding, zangtechniek, microfoontechniek en onderzoek naar repertoirekeuze.
 
Wat doe je?
Elke dag begint met een vocale warming-up met de hele groep. Vervolgens krijg je in een masterclass setting één voor één persoonlijke begeleiding bij het zingen van je lied, waarbij je wordt begeleid door een pianist. Je leert niet alleen door aan je eigen nummer te werken, maar ook door te kijken naar je medecursisten. Er zijn ook momenten waarop je met de hele groep zingt, als koor of solo met backing vocals.
 
Naast het zingen staat de performance centraal: hoe is het om op een podium voor publiek te staan? Hoe breng je over wat je wilt overbrengen? Hoe vertel je het verhaal? Hoe maak je een cover tot een mooi eigen lied? Of, als je zelf liedjes schrijft, hoe breng je een zelfgeschreven nummer? Op vrijdagmiddag breng je je lied ten gehore voor een klein eigen publiek, en in de avond voor de andere zomercursisten.
 
Vóór aanvang van de week kies je een lied waar je aan wilt werken. Op de eerste dag kijken we of het lied geschikt is om aan te werken.
 
Ingangsniveau
Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit of niet zo vaak alleen hebben gezongen. Het is fijn als je toon kunt houden.
 
Bijzonderheden
Mail uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus de bladmuziek en een link naar je lied op Youtube naar zomer@crea.uva.nl.
 
Presentatie
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma.
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 16-07-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Renee van Bavel 150/225/299 217903
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie