Slow Photographyprintversie

*This course is completely in Dutch*

Je gaat een week lang aan de gang met de oude fotografische technieken. Oud wil zeggen analoog en eigenlijk is analoog niet oud want vintage fotografie is weer helemaal terug. Je gaat een week lang experimenteren met lichtgevoelig papier, films en oude camera’s en duikt in de geschiedenis van de (kunstzinnige) fotografie. Met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en mode kijk je hoe bepaalde effecten tot stand komen en vervolgens maak je deze zelf. De meest primitieve vormen van fotograferen leveren soms zeer verrassende resultaten op. In de ontwikkelbak van de donkere kamer zie je je gemaakte beeld langzaam opkomen.
 
Wat doe je?
Je leert belichten, ontwikkelen, uitvergroten en afdrukken. De films ontwikkel je in de doka, en de afdrukken maak je daar ook. Je werkt met verschillende camera’s. Naast fotograferen met je eigen camera, experimenteer je ook met zeer oude camera’s en ontdek je wat voor effect je kunt krijgen met soms niet meer dan een kastje met een kleine lens erin. Kun je er nog wel mee fotograferen en hoe werkt zo’n ding eigenlijk? Hoe werkt een belichtingsmeter, hoe bepaal je een diafragma en wat is eigenlijk een fotogram? Op deze vragen, en meer, krijg je antwoord.

Presentatie
Iedere week eindigt met presentaties op vrijdagavond om 19 uur waar alle cursussen iets laten zien. Op maandagavond en woensdagmiddag is er een randprogramma.
 
toon alletoon alleen beschikbare cursussen cursussen

zomer 2018

SCHRIJF JE IN**
start duur tijd
ma 06-08-2018 5 dagen 10:30-17:00
docent prijs* cursusnummer
Mels de Gooijer 150/225/299 117905
* Prijs voor: voltijd studenten/werknemers en afgestudeerden UvA of HvA/overigen.
» meer informatie