Scenarioschrijvenprintversie

Inschrijven voor deze cursus kan hier.

Scenarioschrijven is anders dan het schrijven van een verhaal. Je moet met verschillende soorten lezers rekening houden: de regisseur, de acteurs en het uiteindelijke publiek. Hoe druk je uit wat een personage denkt en voelt? Hoe zorg je ervoor dat de kijker meeleeft met je personage? En wat maakt een film spannend?

Wat doe je?
Elke dag doe je schrijfoefeningen en krijgt daar feedback op. Je leert wat de dramatische principes en formatting van een scenario zijn.

Je bent de hele week intensief aan het schrijven, afwisselend met pen en papier en op de computer want je leert ook hoe je de strakke lay-out van een scenario toepast. Uiteindelijk kom je tot een script voor een korte film, een dramatische scène uit een speelfilm of een documentaireplan.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden
Neem een eigen idee voor een film of een toneeltekst mee, of een krantenartikel of een kort verhaal dat je deze week als springplank wilt gebruiken, pen en papier en indien mogelijk laptop.
Inschrijven voor deze cursus kan hier.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.