Korte Verhalenprintversie

Je ziet schrijvers met aantekeningenboekjes in het café, in roeibootjes naar Durgerdam, staand achter een bureau, met liters koffie en sigaretten op een zolderkamer, broodnuchter ''''s ochtends op kantoor, peinzend en pijprokend langs de grachten in de regen (altijd hetzelfde rondje), of juist hardlopend door de parken. Geen enkele reden dus om tijdens de zomercursus verhalen schrijven binnen te blijven. We maken optimaal gebruik van de zomer en de stad.

Wat doe je?

Verhalen schrijven is vooral doen! Niet teveel nadenken, uitproberen. Door middel van schrijfopdrachten en tekstbespreking ontdek je wat je eigen stijl is, welk verhaal je wilt vertellen en hoe je dat verhaal zo goed mogelijk op kunt schrijven. Geen smoesjes als: het zit nog in mijn hoofd, ik wil wel schrijven maar ik heb geen tijd, of ik wacht op inspiratie. Na deze week zeg je: ik schrijf verhalen, lees maar!

Ingangseis

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.