Reisverhalen schrijvenprintversie

Je bent in verre oorden geweest, hebt indrukwekkende dingen meegemaakt en bijzondere mensen ontmoet, en nu wil je je ervaringen in een verhaal gieten. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je van een persoonlijke ervaring een boeiend reisverhaal? En hoe beschrijf je een vreemde omgeving zonder dat het lijkt alsof de lezer in een reisgids is beland?
Ga op reis door je verbeelding. Ook voor mensen die niet op vakantie zijn geweest.

Wat doe je?
Je leert hoe je de overstap kunt maken van reisverslag naar fictief reisverhaal. Je ontdekt wat de verschillen zijn tussen een journalistiek en een literair reisverhaal, en welke onderweg verzamelde indrukken wel bruikbaar zijn en welke niet. Daarnaast krijg je technieken aangereikt om een verhaallijn en een structuur in je verhaal aan te brengen, en boeiende personages te creëren.

Ingangseis
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.