Schrijven op muziekprintversie

Dat zomerhitje uit 1998 doet je denken aan je eerste vriendje? Je studeert het beste als je naar ?Yellow? van Coldplay luistert. Als je de muziek van Alicia Keys hoort, voel je je opeens een ander, sterker persoon. Muziek is verbonden aan emoties en herinneringen. Je kunt er blij van worden, dromerig, energiek? Het kan een lyrische woordenstroom op gang brengen of aanzetten tot het schrijven van een rap of een gedicht. Voor een schrijver is muziek een waardevolle bron. Door naar muziek te luisteren is het mogelijk een verhaal en personages nóg beter tot leven te wekken.

Wat doe je?
Je gaat op zoek naar jouw eigen muzikale bronnen. Het maakt niet uit waar je van houdt, alles kan tot inspiratie leiden. Tijdens de lessen oefen je verschillende schrijftechnieken op muziek. Je leert hierdoor beter associëren en je verbeeldingskracht zo goed mogelijk toe te passen. Via je eigen ?muziekarchief? ontdek je verder welke verhalen er in jou schuilgaan. Daarnaast kijk je naar het verhaal achter muziek zelf. Die heeft ook een spanningsboog en bevat dynamiek en soms beeldspraak. Je laat je door al deze muzikale elementen inspireren.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.