De verticale stadprintversie

Alles de hoogte in! Als we kijken naar de hedendaagse stad wordt deze gekenmerkt door een wereldwijde competitie om het hoogste gebouw op te leveren (met als huidige koploper Burj Khalifa Dubai, 829,84 meter). Ook Amsterdam begint langzaamaan boven de zeespiegel uit te stijgen. Hoe zie jij deze ontwikkeling zich voortzetten?

Wat doe je?

Je maakt een werk dat het resultaat is van een onderzoek naar de stad van de toekomst. Je zoekt je inspiratie in afbeeldingen uit kranten, tijdschriften en voorbeelden die je vindt op het internet. Deze vul je aan met tekeningen en foto''s van hedendaagse architectuur in Amsterdam die je op locatie maakt. Gewapend met een goede dosis fantasie en visie voeg je deze beelden samen en werk je ze uit tot een eigenzinnige future polis.
Je speelt met de wetten van de zwaartekracht en de logica van constructie zodat je een beeld tot leven kunt roepen waar menig wetenschapper en ingenieur grijze haren van zal krijgen.
Dit vraagt natuurlijk om een verfrissende aanpak in de manier van schilderen, dus wees bereid om naast kwasten ook tape, spatels, sponsjes en vallende emmers verf te gebruiken!

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.