Street Artprintversie

Graffiti, de kunst van de straat, is in de laatste jaren uitgegroeid tot een geaccepteerde kunstvorm die veel invloed heeft op de popcultuur, mode en (grafische) vormgeving. De originele uitgangspunten van de “tag” (je graffiti naam) en de “piece” (het uitwerken van deze naam met spuitbus), worden steeds vaker ondersteund en uitgebreid door het gebruik van stencils, stickers, posters, collage, verfkwasten en latex rollers. Vandaag de dag is de graffiti-schrijver een street-artist geworden die zich niet meer laat categoriseren. De materiaalkeuze is veel ruimer en de kunstenaars hebben ons dagelijks leven zodanig geïnfiltreerd dat we hun werk terugvinden in clubs, galeries, musea, tijdschriften en tv.

Wat doe je?

Je gaat een aantal technieken uitproberen zoals stencils, posters, spuitbus markers, verf met kwast en roller. Je ontwikkelt een eigen logo, cartoon, naam of ander idee en onderzoekt welk materiaal het beste jouw persoonlijke stijl benadrukt.
Je bezoekt een aantal graffiti locaties in Amsterdam waar je zult zien hoe belangrijk het kiezen van de juiste plek voor je street-art kan zijn. Ook ga je zelf op zoek naar de interactie van jouw werk met de publieke ruimte.
Het eindresultaat wordt een gezamenlijke muurschildering.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.