Modeltekenenprintversie

Het tekenen van de menselijke figuur is een uitdaging van alle tijden en culturen. Na anderhalve eeuw fotografie is er niet echt meer behoefte aan realistisch getekende figuren, maar er is wel altijd belangstelling voor expressieve, persoonlijke interpretaties van de menselijke figuur.
Veel mensen denken dat ze niet kunnen tekenen omdat ze "geen talent" hebben. Maar deze week zul je zien hoeveel vooruitgang je in een week intensief tekenen onder begeleiding kunt boeken.

Wat doe je?

Je gaat vanuit verschillende invalshoeken proberen je modeltekeningen technisch te verbeteren of expressiever/persoonlijker te maken. Zo leer je onder andere hoe je je tekening ruimtelijk(er) kunt maken, en hoe je het licht kunt gebruiken.
Op deze manier bouw je een arsenaal op waar je later uit kunt putten, en dan niet alleen bij modeltekenen. Ook als je al wat langer tekent kun je, als je niet bang bent om het eens heel anders te proberen, tot verrassende nieuwe inzichten komen.
We werken met verschillende modellen.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.