Schilderen op muziekprintversie

Schilders als Kandinski en Klee probeerden de essentie van muziek in een schilderij te verbeelden en Rachmaninov probeerde in zijn ?Dodeneiland? een schilderij in klank te vangen. In deze week gaan muziek en schilderkunst hand in hand.

Wat doe je?

Je werkt iedere dag aan een ander schilderij of tekening op de klanken van een bepaald muziekstuk. Elke dag krijg je een schildertechniek uitgelegd die past bij het muziekstuk van de dag. Daarnaast zijn er kleine oefeningen en ''''sidekicks'''' die je verder kunnen inspireren en op weg helpen.
Je werkt binnen een stijl, geïnspireerd door het muziekstuk dat tijdens het schilderen op staat. Zo leer je luisterend en schilderend over kleurenleer (Stravinsky), pointillisme (Debussy), graffiti (the Velvet Underground), de wetten van het lineair perspectief bij een barok stilleven (Vivaldi) of van het atmosferisch perspectief (Brahms)
Aan het einde van de week heb je vijf uiteenlopende schilderijen, met elk een eigen muzikale achtergrond.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Te gebruiken materialen: acrylverf, krijt, aquarelverf en kleurpotloden.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.