Illustratieprintversie

Illustraties zijn in onze beeldcultuur alomtegenwoordig en hebben verschillende functies. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap overkomt? Hoe vertaal je het geschreven woord naar beeld? En hoe maak je dat beeld `eigen`? Allemaal onderwerpen die aan bod komen.

Wat doe je?
Je gaat een artikel of een verhaal voor een kinderboek illustreren. Stap voor stap werk je toe naar een voltooide illustratie.
Elke dag staan een of meerdere onderwerpen centraal, zoals stijl, de boodschap, kleurgebruik, compositie en perspectief. Ook experimenteer je met verschillende materialen.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.