Echt Gebeurdprintversie

Inschrijven voor deze cursus kan hier.

Leer waargebeurde verhalen vertellen

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen waargebeurde verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. Het zijn vaak ontroerende verhalen, losjes verteld, die een inkijk geven in het leven van de verteller. Maar waarin verschilt een goed verteld verhaal van goedkoop melodrama, stand-up comedy of gewoon een lollige anekdote? En op welke manier vertel je een verhaal zonder dat het lijkt alsof je een voordracht houdt?

Wat doe je?
In deze cursus werk je toe naar de vertelling van je eigen Echt Gebeurde verhaal. Je onderzoekt gebeurtenissen en ontwikkelingen in je eigen leven en maakt daar een verhaal van. Je begint met de opbouw van het verhaal en de structuur. Ook leer je presentatie- en verteltechnieken. Op donderdagmiddag of vrijdagavond vertel je je eigen Echt Gebeurde verhaal voor publiek.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.
Let op! Inschrijven voor deze cursus kan hier.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en treden cabaretiers op bij CREA en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.