Spelprintversie

De basis van toneelspelen is: leren om op de vloer te staan, je te presenteren als jezelf, maar ook als een ander. Hoe doe je dat? Waar liggen de grenzen van je fantasie, bestaan die wel? Als je speelt kun je alles worden: Lady Gaga, je buurvrouw of King Lear, maar ook een konijn of een gebouw.

Wat doe je?
Om geloofwaardig te leren spelen werk je aan stem, lichaam en presentatie. Daarnaast krijg je speloefeningen
rond personageopbouw, intentie en bewegingsimprovisatie. Soms werk je samen met de hele groep, soms in kleinere groepjes en soms in paren.
Aan het einde van de week gaan we ook nog aan de slag met aantal scènes uit de theaterliteratuur.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.