Stand up comedyprintversie

Stand-up comedy is de meest naakte theatervorm die er is: slechts gewapend met een microfoon en je grappen moet je het publiek voor je zien te winnen. Altijd al de grappigste in de kroeg? Of dat altijd al willen zijn? Denk je bij elke stand-up comedian die je op TV ziet: dat kan ik veel beter? Schrijf je in en leer het vak.

Wat doe je?
Je houdt je bezig met het schrijven van en schaven aan je eigen set om deze uiteindelijk op een podium te spelen. Je werkt aan podiumpresentatie, microfoonvaardigheid, improviseren, timing, mimiek en het schrijven van grappen. Op donderdagmiddag en vrijdagavond treden de stand-up comedians op voor publiek. Houd er rekening mee dat je, aangezien je tijdens de week je teksten schrijft, je waarschijnlijk ook buiten de cursusuren nog wat tijd hieraan zult besteden.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden
Het is handig om pen en papier mee te nemen, of een laptop, of een smartphone met opneemfunctie of een bijzonder goed geheugen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.