Fysiek theaterprintversie

Fysiek theater neemt lichaamstaal als uitgangspunt. Je onderzoekt je eigen fysieke taal en hoe die te gebruiken tijdens het spelen.

Wat doe je?
Je begint met je persoonlijke ?neutrale houding?, waarbij je in het moment leert te zijn. Van daaruit werk je verder en leer je scherp te schakelen in je fysieke spel. Je leert eerst te doen, ?te spelen? en dan pas beschouwend naar je eigen spel te kijken.
Verder is er aandacht voor het (verder) ontwikkelen van de onbevangen overgave in je spel, het spelplezier en omgaan met je eigen fysieke mogelijkheden. Je speelt om het spelen en vanuit het plezier om te kunnen spelen.
Je werkt met de groep toe naar een bewegingscompositie waarbij zowel de groep als de individuele speler belangrijk zijn. Tekstgebruik is mogelijk maar zal niet de leidraad van de week zijn.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.