Choreografie: hiphop/modern jazzprintversie

Hiphop en modern jazz zijn verschillende dansstijlen, maar juist deze verschillen kunnen een spannende choreografie opleveren. Hiphop zorgt voor de beat, het ritme, in de choreografie en de jazz voor de melodie en de lijnen.

Wat doe je
Iedere ochtend begin je met een dynamische warming up, gevolgd door stretchoefeningen en eenkorte sessie buikspier oefeningen. Daarna ga je werken aan de opbouw van de choreografie.
Een deel daarvan wordt al door de docente meegenomen en studeer je als groep in. Daarnaast ga je zelf als danser aan de slag met opdrachten en dansfrases waardoor je je eigen materiaal leert te maken. Je ontdekt hoe een beweging kan ontstaan en hoe je daar vorm aan kunt geven. Uiteindelijk wil je dat de de dans en de muziek één worden. Tijdens de presentaties op vrijdagavond laten we onze choreografie zien in het CREA Theater.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden
Trek kleding aan die comfortabel zit en waar je lekker in kunt bewegen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.