Basisdansprintversie

Iedereen kan dansen. Daarvoor hoef je niet eerst jarenlang met je been naast één oor te kunnen balanceren. In deze week leer je dat je de basis van een aantal technieken al snel onder de knie krijgt.

Wat doe je?
Je maakt kennis met klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, show/musical en folklore. Je leert technieken, maar werkt ook aan een aantal choreografieën en wat daarbij – naast passen leren – nog meer komt kijken.

Ook muzikaliteit, ritme, ruimtegebruik en expressie komen aan bod. Je danst alleen, met iemand samen of met de groep. Aan de hand van een aantal beeldfragmenten krijg je meer informatie over de achtergrond en geschiedenis van de dans.

Aan het eind van de week kun je zonder blikken of blozen een stuk dans aan anderen laten zien!

Ingangseis
iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Trek sportkleding aan die lekker zit (liefst niet te strak). Dure balletschoenen zijn niet nodig, goedkope turnschoenen zijn handig (voor een paar euro te koop bij reguliere sportzaken).

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.