Dans op locatieprintversie

Wanneer je een dans maakt kun je je door van alles laten inspireren: een verhaal, muziek, een gedicht. Maar je kunt ook een locatie als uitgangspunt nemen, en je laten inspireren door wat er om je heen gebeurt. Deze week nemen we plekken buiten de gebruikelijke repetitieruimtes als uitgangspunt voor onze inspiratie.

Wat doe je?
Iedere ochtend warm je op met een moderne dans- of bewegingsles. Deze lessen zijn gebaseerd op release-techniek met invloeden uit Flying-Low en Alexandertechniek waarbij je werkt aan vloerwerk en geaardheid, ‘laag’, ‘op-je-kop bewegen’ en ’in en uit de vloer bewegen’. Verdere aandachtspunten zijn ademhaling, het dynamische proces van inspanning/ontspanning dat tot beweging en ‘flow’ leidt en off-balance dwz de controle te durven laten gaan.
Natuurlijk dans je elke dag op locatie en laat je je inspireren door verschillende plekken. Je danst rondom CREA, maar gaat ook  verder naar bijvoorbeeld de Kalverstraat, Centraal Station of het Oosterpark. Je krijgt improvisatie- en choreografieopdrachten, met de hele groep maar ook in duetten en trio’ s. Hierbij gaat het om de persoonlijke invulling en creativiteit. Je improviseert in relatie tot elkaar en in relatie tot de ruimte om je heen.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Trek kleding aan die comfortabel zit en waar je lekker in kunt bewegen en neem schoenen mee waarop je buiten kunt dansen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.