Choreografie: ontmoetingenprintversie

Deze week is voor dansliefhebbers die het leuk vinden om te creëren en te improviseren met beweging en dans. Die samen een choreografie willen maken, deels door eigen beweging en deels door aangeleerd dansmateriaal.
Deze cursus staat in het teken van ontmoetingen. Vluchtige ontmoetingen, maar ook innige ontmoetingen die als een soort blauwdruk op je ziel blijven staan. Fysieke ontmoetingen, maar ook zielsontmoetingen, spirituele ontmoetingen, aardse ontmoetingen, zware of lichte ontmoetingen. Hele lange en hele korte, hele bewegelijke of juist hele stille.

Wat doe je?
Via improvisatieopdrachten, met het thema ontmoetingen, ga je samen op zoek naar dansmateriaal. Vervolgens maak je fysieke duetten, trio?s, solo?s, maar ook groepscomposities. Deze zijn weer de ingrediënten voor onze choreografie.
Iedere dag begint met een opwarming: simpele, dansante oefeningen om fysiek en mentaal warm te worden. Daarna leer je dansfrases en werk je aan het creëren van eigen dansmateriaal die de basis vormen van de choreografie die je aan het einde van de week presteert.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Trek kleding aan die comfortabel zit en waar je lekker in kunt bewegen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.