Iyengar yogaprintversie

In het yoga systeem van Iyengar zijn de asana en pranayama technieken gedetailleerd uitgewerkt. Hij baseerde zich daarbij op de yoga sutra’s van de wijze Patanjali (± 200 vC), zijn persoonlijke oefenpraktijk en de lessen die hij aan duizenden mensen gaf.

Iyengar yoga is een methode waarbij precisie en begrip van het lichaam centraal staan; het richt zich op groei in je yogabeoefening en gaat verder dan alleen fysiek werk; niet alleen lichaam maar ook geest breng je in balans.

Wat doe je?
Om een veilige vooruitgang mogelijk te maken, heeft Iyengar het gebruik van hulpmiddelen (props) ontwikkeld zoals blokken, dekens, riemen, touwen en stoelen. Deze zijn in de studio aanwezig en ondersteunen je lichaam, bewerkstelligen een groter lichaamsbewustzijn en verruimen je mogelijkheden.
Omdat je tijdens de workshop iedere dag yoga en pranayama beoefent, maak je heel intensief kennis met deze vorm en zal het effect groot zijn.

We besteden ook aandacht aan Patanjali en het leven en werk van Mr. Iyengar (1918-2014) die door het maandblad Times in 2004 werd uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke persoonlijkheden wereldwijd.

Ingangsniveau
Basiskennis is vereist, bijvoorbeeld één seizoen stevige Hatha, Iyengar, Astanga of Power Yoga.

Bijzonderheden
Trek gemakkelijk zittende kleren aan waarin je goed kunt bewegen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.