Keuzesprintversie

Deze week gaat over het maken van keuzes. Door wat laat je je (ver)leiden bij het maken van een dans? Is het fysiek (gebruik je de vloer, je lichaam of een ander object), muzikaal ( hoe beïnvloeden ritmes of klanken wat je doet?) of heeft je keuze te maken met iets persoonlijk (bijvoorbeeld je gevoel en inleving)? Waar zijn je keuzes op gebaseerd? Val je in herhaling of doe je steeds iets anders? Je gaat dieper in op je eigen keuzes bij het maken van dansmaterialen. Met het gemaakte  materiaal maak je een choreografie.

Wat doe je?
In de ochtend begin je met een opwarming op de vloer en dansante frases. Hierna krijg je verschillende opdrachten die je zowel individueel en als groep gaat uitvoeren. De solo''s, duetten en groepstukken die ontstaan worden gebruikt in de choreografie die we gezamenlijk op toneel gaan uitvoeren. Ook tijdens de uitvoering zullen er momenten zijn waarin onze keuzes nog niet bepaald zijn en je binnen een kader zelf bepaalt hoe je dat gaat invullen. Dat kan in solo''s, duetten of groepstukken.

Ingangsniveau
Je hebt al een klein beetje ervaring met dans in jouw dansstijl.

Bijzonderheden
Trek kleding aan die comfortabel zit en waar je lekker in kunt bewegen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.