Dans soloprintversie

Heb je altijd al een solo willen maken in je eigen dansstijl, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je daarbij ook leren om met vertrouwen te kunnen presenteren? In deze week leer je stap voor stap een solo te maken van concept tot spetterend resultaat en deze met volle overtuiging te presenteren.

Wat doe je?

Iedere dag start je met een gezamenlijke warming-up met fysieke oefeningen en ademoefeningen waardoor je stevig in je schoenen komt te staan. Daarnaast ontwikkel je door middel van improvisatieopdrachten je eigen bewegingsmateriaal. Dit gebruik je om je eigen dansfrases te maken, die de basis vormen van je solo.

Vervolgens werk je je concept verder uit aan de hand van de vier onderdelen waaruit een choreografie is opgebouwd: de danser, beweging, geluid en ruimte. Daarbij maak je een moodboard, zodat je een duidelijker beeld krijgt over hoe je solo eruit komt te zien.

Je krijgt persoonlijke coaching waarbij je tips & tricks krijgt aangereikt om je performance te verbeteren en met vertrouwen te presenteren.
Je werkt zelfstandig maar ook samen. Je kijkt naar elkaar en geeft elkaar feedback om je concept uit te werken.

Ingangsniveau

Je hebt al een aantal jaar ervaring met dans in jouw dansstijl.

Bijzonderheden
Trek kleding aan die comfortabel zit en waar je lekker in kunt bewegen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.