Moderne dansprintversie

Je maakt deze week kennis met verschillende choreografen en leert je eigen moderne-danstaal kennen. Alle verschillende soorten moderne dansstijlen, zoals klassiek modern, hedendaagse dans, release techniek en improvisatietechniek komen aan bod.

Wat doe je?
Elke dag begint met een opwarming waarbij je veel werkt met de vloer, de expressie van je lichaam en het gebruik van je gewicht. Daarna oefen je iedere dag dansfrases, waarin verschillende moderne dansstijlen worden verwerkt.

In de middag richt je je op het maken van een eigen choreografie. De inspiratie hiervoor komt van een choreograaf, locatie of specifiek dansstuk. Je werkt hieraan op verschillende locaties in en rondom CREA, alleen en in groepsverband.

Er is één dag live begeleiding aanwezig. Aan het einde van de week laten we een choreografie zien waarin alle elementen van de week zijn verwerkt.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Trek kleding aan die comfortabel zit en waar je lekker in kunt bewegen. Neem ook goede schoenen/gympen mee voor als we op locatie dansen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.