Klassiek balletprintversie

In deze week maak je kennis met de methode van de Vaganova-school die als dé basis voor het klassieke ballet geldt. Bij deze methode is het belangrijk dat de posities van benen en armen netjes worden uitgevoerd, zodat je lange en pure lijnen kunt maken tijdens het dansen.

Wat doe je?
Je gaat vooral veel dansen. Je werkt aan een korte choreografie die op vrijdagavond tijdens de presentaties wordt uitgevoerd.
Door oefeningen die nadruk leggen op je centrum en vervolgens zelfstandig variaties met sprongen en pirouetten te maken, leer je de verschillende technieken  toe te passen.
Ook kijk je naar de theorie achter het ballet. Hoe ontstaat een choreografie en hoe werkt het creatieve proces op het toneel?

Ingangsniveau
Deelnemers moeten een basiscursus dans, bij voorkeur in klassiek ballet, gevolgd hebben. Houd rekening met een intensieve cursus waarbij veel verschillende aspecten van het dansen aan de orden komen.

Bijzonderheden

Je moet zorgen voor eigen balletschoenen en kleding waarin het lichaam duidelijk zichtbaar is.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.