De stad in de hoofdrolprintversie

Amsterdam vormt het ideale filmdecor. De stad is een personage met vele gezichten: mensen maken de stad en de stad maakt mensen. Bekijk Amsterdam door de ogen van een door jou 'gecast' personage of gebruik je verbeelding en maak van jouw gekozen plek je eigen stadsportret. Laat je inspireren door zomers Amsterdam met zijn bijzondere locaties en mensen.

Wat doe je?
Je leert vooral door zelf te filmen. Na een aantal inleidende oefeningen, ga je in kleine groepjes een korte documentaire maken. Je maakt, kennis met alle aspecten van het filmmaken: van het idee uitwerken op papier tot de productie, van de regie van opname tot de eindmontage.

Uiteraard komen ook het gebruik van de videocamera, geluid en het monteren op de computer aan de orde. Aan het eind van de week vorm je samen de redactie om van de afzonderlijke filmpjes een verrassend geheel te maken voor de presentatie.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

De keuze voor vorm of stijl is documentair gericht, maar het staat je vrij om te experimenteren met fictieve elementen. Houd rekening met extra opnametijd op woensdagmiddag.
Je monteert in Adobe Première Pro. Je werkt in kleine groepen, en zult soms taken onderling verdelen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.Let op! Bij de filmcursussen wordt de woensdagmiddag meestal gebruikt voor het filmen.