Korte Documentaireprintversie

Deze cursus zit helaas al vol, maar bij de zomercursus Portretfilm en De stad in de hoofdrol leer je ook hoe je een korte documentaire maakt.

Je leert over de geschiedenis van de documentaire en over de verschillende stijlen die er binnen het genre bestaan. Krachtige documentaires gaan vaak over een onderwerp waar de filmmaker persoonlijk bij betrokken is.

Wat doe je?

Je maakt een korte documentaire waarbij je samen je film bedenkt, filmt en monteert. Wat komt er allemaal kijken bij het plannen, regisseren, opnemen en monteren? Hoe kun je effectief met beeld en geluid een verhaal vertellen? Hoe geef je uiteindelijk vorm aan dat idee voor een documentaire dat je al jaren hebt? Je leert de camera te gebruiken, interviews af te nemen en het beeldmateriaal te monteren.
Je werkt in groepen, waarmee je een idee voor een film ontwikkelt en waarbij iedereen zich bezig houdt met de verschillende onderdelen van het filmmaken. Als je een geschikt onderwerp hebt kan je dat natuurlijk meenemen maar je kunt ook meedoen als je meer over het film proces wilt leren.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Je monteert in Adobe Première Pro.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.Let op! Bij de filmcursussen wordt de woensdagmiddag meestal gebruikt voor het filmen.