Grafisch Ontwerpenprintversie

Hoe maak je een prikkelend affiche? Waardoor wordt een beeld direct spannend en helder? En hoe zorg je ervoor dat je een idee bedenkt dat de kijker visueel en inhoudelijk raakt? Weten hoe je Photoshop moet gebruiken is één ding, maar om daadwerkelijk je boodschap spannend en helder te maken is de volgende stap.

Wat doe je?
Je leert denken als een designer met conceptuele inslag. Dankzij slimme inhoudelijke tools kun je je creativiteit veel beter benutten. Je leert hoe je op een verdraaide manier naar de wereld om je heen kunt kijken. Via fotografische en typografische ingrepen maak je stapsgewijs combinaties die leiden tot prikkelende en communicatieve beelden.

Je combineert woorden, beelden en objecten op een nieuwe manier met elkaar, met als resultaat dat jij - en je ''''''''publiek'''''''' - op een nieuwe manier naar het geheel kijken.

Ingangsniveau

Naast het uitwerken van je concept worden er ook elke dag oefeningen en tips gegeven om handiger je vondsten m.b.v. de computer tot leven te wekken.

Naar eigen keuze werk je op de computer, gebruik je een camera, teken of schrijf je, of maak je je ontwerp in de vorm van een installatie. Let op! We gebruiken Apple computers.

Bijzonderheden

Geen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.