Photoshopprintversie

Het bewerkingsprogramma Photoshop heeft eindeloze mogelijkheden. Deze week leer je de basis van dat programma. Uiteindelijk zal je Photoshop gebruiken als middel om een doel (het maken van vrij werk) te bereiken. Natuurlijk leer je de technische onderdelen, maar je kijkt ook naar de grafische kant.

Wat doe je?
Je krijgt veel demonstraties te zien waarna je zelf de oefening gaat uitvoeren met je eigen foto’s Je leert opnieuw kijken naar beeld. Je leert te kijken naar vlakverdeling, verhoudingen en kleurgebruik. Je leert hoe je foto''s kunt retoucheren en bewerken, maar ook hoe je een goede uitsnede kunt maken die de compositie ten goede komt. Je leert hoe je met de tools, paletten en optiebalk kunt werken. De selectie gereedschappen, het lagen palette en werken met maskers zijn elementen die verweven zitten in de opdrachten die voorbij komen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je vrij werk gaat creëren vanuit eigen beeldmateriaal in bijv. een collage.

Ingangsniveau

Iedereen die kan werken met een Apple computer is welkom. Voor diegene die Photoshop al langer gebruiken: dit is een cursus waarbij rekening gehouden wordt met diegenen die voor het eerst kennismaken met het programma. Daarnaast komen, ongeacht mogelijke eenzijdige specialistische behoeftes, de diverse mogelijkheden van het programma aan bod.

Bijzonderheden

Bij CREA werken we met Adobe Photoshop CS 6 op een iMac.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en treden cabaretiers op bij CREA en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.