Korte Speelfilmprintversie

Altijd al een film willen maken? Dit is je kans! Leer de basis van een fictie film maken en ontdek hoe je je eigen verhaal vertelt.
Het lijkt gemakkelijk, maar bij het maken van een film komt meer kijken dan je denkt. Hoe schrijf je een script? Hoe regisseer je acteurs? Al dit soort dingen komen aan bod.

Wat doe je?
Je maakt samen met de andere cursisten een korte film. Met de groep schrijf je een script, produceer je het maakproces, en kies je of je de regie voert of juist de camera in handen neemt. Als je wil acteer je misschien zelfs wat en vervolgens monteer je het verhaal uiteindelijk tot een korte film.

Wanneer je al een verhaal of een plan hebt aan het begin van de cursus kan dat als uitgangspunt worden genomen, maar je kunt ook meedoen zonder helder idee. Je werkt in groepen dus er zijn meerdere mogelijkheden tot het uitvoeren van taken. Zo leer je verschillende facetten van het film maken kennen en waarderen. Daarnaast krijg je ook een deel theoretische uitleg over het film proces.
Aan het eind van de week gaat de film in première.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom

Bijzonderheden
Je monteert op computers van CREA in Adobe Premiere Pro.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen. Let op! Bij de filmcursussen wordt de woensdagmiddag meestal gebruikt voor het filmen.