Portretfilmprintversie

Bij een portretfilm krijgt de kijker inzicht in een karakter, een personage met een bijzonder verhaal. De vorm en stijl waarin zo’n film gemaakt wordt kan verschillen: fictie of documentaire, experimenteel of traditioneel, gebaseerd op interview, muziek of dans.

Wat doe je?
We beginnen met een introductie in de talloze vormen die een portretfilm kan aannemen. Dan maak je in groepen een portretfilm over iemand die je per groep kiest. We bespreken hoe je een sterke hoofdpersoon kiest die een spannend verhaal oplevert en hoe je een originele invalshoek bepaalt. Daarnaast krijg je les in de belangrijkste film- en montagetechnieken.
Door te doen leer je het beste, dus je zult vooral in groepen aan het werk zijn. Na een aantal oefeningen ga je op pad om je hoofdpersoon in beeld te brengen, waarna je het geheel monteert tot een korte film.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Je monteert in Adobe Première Pro. Als je al een idee hebt voor een portretfilm kun je die meenemen. Je werkt in groepen, en zult soms taken onderling verdelen. Samen kies je het onderwerp voor de gemeenschappelijk te maken eindfilms.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.Let op! Bij de filmcursussen wordt de woensdagmiddag meestal gebruikt voor het filmen.