Kleinkunstprintversie

Inschrijven voor deze cursus kan hier.

Kleinkunst is een intieme vorm van amuserende podiumkunst. Verschillende disciplines zang, performance, sketch, beweging, tekstbeheersing, tekst schrijven en muziek maken komen aan de orde. Je gaat je eigen individuele kracht ontdekken en verder uitwerken. Wat heb jij te vertellen? Hoe vertel jij je verhaal? Welke disciplines gebruik je? Hoe sta je op het podium en hoe maak je contact met je publiek?

Wat doe je?

Je bestudeert bestaand kleinkunstmateriaal en creëert eigen materiaal. Je leert beide solo én in ensemblevorm te presenteren. Je kijkt naar anderen en denkt mee over hun materiaal. Je krijgt feedback van de docenten en medecursisten.
Na het instuderen van het materiaal komt het accent op het uitvoeren ervan te liggen: aan de hand van de aloude theaterwetten leer je hoe je je materiaal overdraagt aan je publiek. Je wordt begeleid op de piano.

Ingangsniveau

Geen.
Let op! Inschrijven voor deze cursus kan hier.

Bijzonderheden

Je krijgt les van twee docenten: Frank zal zich bezig houden met solo en ensemblezang van bestaand repertoire. Jeannie zal zich bezig houden met het creëren en uitvoeren van je eigen materiaal.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en treden cabaretiers op bij CREA en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.