Singer Songwriterprintversie

Hoe kun je een lied maken dat precies zegt wat jij wil? Daar draait het om bij deze cursus! In je eigen stijl, of je jezelf nu wilt begeleiden op gitaar, piano of op een contrabas. Of je nu vanuit de traditie van Tom Waits wilt schrijven of juist meer Regina Spektor als uitgangspunt wilt nemen, deze week staat in het teken van je eigen lied! En wie weet ontmoet je wel iemand om mee samen te werken.

Wat doe je?
Natuurlijk werk je in deze cursus aan het ontwikkelen van je vaardigheden als tekstschrijver, leer je hoe je instrumentale skills naar een hoger plan kunnen tillen en hoe je een meeslepend performer kunt worden.

Zo staat het maken en uitvoeren van eigen materiaal centraal, maar je doet nog veel meer. Je luistert en analyseert bestaande nummers, doet oefeningen om nieuwe inspiratie op te doen en behandelt de basale muziektheorie.

Ingangsniveau
Je moet jezelf kunnen begeleiden op piano of gitaar.

Bijzonderheden
Geen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.