Latin swingprintversie

Van Afro Cubaans tot Buena Vista Social Club tot Celia Cruz, van romantische bolero’s tot aanstekelijke salsa tot strijdbare ‘canciones’, van tijdloze 'standards' als “Guantanamera” tot megahits als “Bailando”, deze week nemen de aanstekelijke Cubaanse en Caribische muziekstijlen je mee op een swingende reis door een oude muzikale traditie.

Wat doe je?
Je zingt meerstemmige arrangementen met de groep, maar er is zeker ook ruimte voor solozang. Graag zelfs! Ritmische- en zangoefeningen vormen de warming up. De rest van de dag werk je met z’n allen maar ook in kleine groepjes aan verschillende stukken.

Ingangsniveau
Je moet toon kunnen houden. Gevoel voor ritme is voor salsa onontbeerlijk.

Bijzonderheden
Twijfel je of deze cursus geschikt is voor jou, of heb je andere vragen,  stuur dan een mail naar: zomer@crea.uva.nl.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.