Electronic Music Productionprintversie

Het maken van elektronische muziek, zoals techno, (deep)house, acid en exotischere vormen, wordt vaak geassocieerd met mensen die tot diep in de nacht alleen achter hun computer zitten. Dat kan ook anders! Denk hierbij aan de dj die zijn werk live aan het publiek presenteert, of aan bands die elektronica in hun live sound integreren. Ook kun je met meerdere muzikanten en producers samen elektronische muziek maken waarbij iedere deelnemer zijn eigen kwaliteiten inbrengt (de een kan goed mixen, de ander heeft meer gevoel voor het maken van beats) Hierdoor kun je van elkaar profiteren en leren.

Wat doe je?
In deze week ligt de nadruk op boven genoemde vormen van samenwerking. Je wordt gestimuleerd om samen te werken met de aanwezige muzikanten, producenten, dj's, singer-songwriters en componisten in de groep. Gedurende de lessen leer je stapsgewijs om op een gefundeerde en creatieve manier met het softwarepakket Ableton Live om te gaan.

Ingangsniveau
Er wordt op een Apple computer gewerkt. Kennis in de omgang hiermee is vereist.

Bijzonderheden
Bij CREA werken we met Ableton Live 9 Standard.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.