Klassiek zingenprintversie

Deze week is voor zangers die zich willen verdiepen in het klassieke repertoire. Je leert over de techniek van het zingen: omgaan met melodie en ritmiek, houding, uitspraak, zeggingskracht en liedinterpretatie. Maar het gaat ook over inzicht en een goede voorbereiding van je stuk.

Wat doe je?
Je krijgt les in groepsverband. Je werkt aan solo- en ensemblerepertoire. Een deel van de dag werk je in masterclass setting. Naar anderen kijken en luisteren is minstens zo leerzaam als het zelf ervaren.

Ingangsniveau
Het is belangrijk dat je toon kunt houden. 

Bijzonderheden
Je neemt twee stukken mee die je hebt voorbereid (waarvan je al weet hoe ze klinken, en die je al eens zelf hebt gezongen). Een van deze stukken ken je uit je hoofd. Tijdens de cursus wordt zo min mogelijk tijd besteed aan instuderen, dus het is belangrijk dat je dit van te voren hebt gedaan. Liederen, oratorium, opera, operette: alles is mogelijk, ook licht-klassiek en musical. 

Daarnaast krijg je uiterlijk twee weken voor aanvang twee ensemblestukken toegestuurd.
Heb je moeite met kiezen of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar: zomer@crea.uva.nl

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.