Country & Blues met je hele lijfprintversie

Altijd al met een snik willen zingen à la Elvis Presley of een lekkere country klassieker à la Dolly Parton? Wil je daarbij ook leren om met vertrouwen te bewegen en te presenteren? Deze week krijg je de kans dat met elkaar en solo te doen.
Door zang en beweging samen te brengen krijg je meer vertrouwen in je lijf en stem, wat meteen hoorbaar wordt in je stem en zichtbaar in je presentatie.

Wat doe je?
Je krijgt improvisatieopdrachten in beweging en zang, waarbij je het ritme en het gevoel van de country & blues muziek gaat voelen. Ook doe je oefeningen waarbij je werkt aan klankkleur, bewegingskwaliteit, improvisatie en het gebruik van adem.

Je werkt in groepen en soms solo met bewegen en vraag-en-antwoord-zingen. Je leert hoe je samen teksten kunt leren, luistert naar elkaar en geeft elkaar feedback. Je ontdekt wat je eigen bewegingsmogelijkheden zijn en hoe je die kunt gebruiken tijdens een optreden.

Ingangsniveau
Zangervaring en toon kunnen houden is een vereiste.

Bijzonderheden
Geen.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.