Free Your Voiceprintversie

Hoe kun je meer uit je stem halen en wat kun je allemaal met je stem doen? Hoe vind je de authenticiteit van je stem en hoe kun je plezier en creativiteit bij het zingen ervaren? Deze week onderzoek je de mogelijkheden van je stem.

Wat doe je?
Je leert hoe je de plekken waar je stem vast komt te zitten en die het zingen belemmeren door spel en fysieke oefeningen vrij kunt maken. Je onderzoekt de verschillende verbanden: tussen je stem en je lijf, je stem en muziek en je stem en beweging. Hierdoor leer je je stem optimaal te laten klinken in combinatie met je muzikaliteit. Door middel van veel improvisatie krijg je handvatten om uiteindelijk heerlijk ‘vrij’ te kunnen zingen.

Uiteindelijk presenteer je met de groep tijdens de presentaties op vrijdag het werkproces. onder andere gebruik makend van eigen teksten, gedichten, eigen instrumenten, bestaande melodieën enz.

Ingangsniveau
Je moet al wat zangervaring hebben. Ervaring met samenzang en toon kunnen houden is vereist.

Bijzonderheden
In verband met het werkproces wordt van je verwacht dat je gedurende de hele cursus aanwezig bent (en dus geen dagdelen hoeft te missen).

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen