Solozang Iprintversie

Wanneer je graag solo wilt zingen maar dat nog niet zo vaak gedaan hebt, is deze week voor jou bedoeld! Alles waar je als beginner op het podium tegenaan loopt, komt aan bod: podiumangst, houding, zangtechniek, microfoontechniek en onderzoek naar repertoirekeuze.

Wat doe je?
Vóór aanvang van de week kies je een lied waar je aan wilt werken. Op de eerste dag kijken we of het lied geschikt is of dat je na overleg toch beter een ander lied kunt kiezen. 
Elke dag begint met een vocale warm-up met de hele groep. Vervolgens krijg je in een masterclass setting één voor één persoonlijke begeleiding bij het zingen van je lied. Je leert niet alleen van je eigen zangmoment, maar ook van het kijken naar je medecursisten.

Naast het zingen zelf en de techniek, staat ook de performance centraal: hoe is het om op een podium te staan? Hoe breng je over wat jij wilt overbrengen? Hoe vind je jouw stem, hoe maak je een mooie cover tot een eigen lied of, wie weet, hoe breng je een zelfgeschreven nummer?

Op vrijdagmiddag breng je je lied ten gehore voor een klein eigen publiek, en in de avond voor de andere zomercursisten.

Ingangsniveau
Het is belangrijk dat je toon kunt houden.

Bijzonderheden
Stuur uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus een link naar je lied op Youtube en de bladmuziek op naar zomer@crea.uva.nl.

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma
Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.