Fotosafariprintversie

In deze week combineer je fotograferen met een reis door Amsterdam. Elke dag ga je op ontdekkingstocht, waarbij allerlei fotografiegenres aan bod komen; van reportage tot kunstfotografie, van krantenfoto tot een kunstfoto voor aan de muur.

Wat doe je?

Je leert de basistechnieken van het fotograferen, maakt kennis met het werk van bekende fotografen en leert opnieuw kijken. Je gaat met de groep op pad, en bespreekt samen elkaars werk. Ook doen we inspiratie op bij het fotomuseum FOAM.
Iedere dag leg je binnen een ander genre mooie en spannende fotomomenten vast. Van modeshoots van voorbijgangers in het drukke centrum, via inspirerende fotogaleries en musea tot aan reportagefoto''s over de rustige gebieden buiten de stad bij dorpen als Oudekerk en Ransdorp.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Voor het volgen van deze cursus moet je de beschikking hebben over een spiegelreflexcamera of een compactcamera waarop je handmatig diafragma,  sluitertijd en ISO waardes kunt instellen.
Bij regen is er een alternatief programma.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.