Portretfotografieprintversie

Hoe maak je een boeiend portret en wat heb je daar voor nodig? Voor een geslaagd portret moet je je bewust zijn van de invloed van het licht én de omgeving. Daarnaast kan het van belang zijn om je model aanwijzingen te geven om de juiste blik en compositie te krijgen.

Wat doe je?

Na een korte introductie in de geschiedenis van het portret - want afbeeldingen van mensen werden al vele eeuwen voor de uitvinding van de fotografie gemaakt – leer je kijken naar de persoon in zijn omgeving en de mogelijkheden van het licht.
Je werkt vooral op locatie met het aanwezige natuurlijke licht maar ook in de fotostudio met lampen en met de flitser op je camera. Zowel geënsceneerde - als reportageportretten komen aan bod.
Je oefent met verschillende achtergronden, composities, lichtsituaties en expressies. De resultaten bespreken we regelmatig met de groep in het fotografielokaal, waarbij we ook aandacht besteden aan beeldbewerking en het optimaliseren van je foto.

Ingangsniveau

Een goede basiskennis van fotografie (sluitertijden, diafragma, iso-waarden en witbalans) en beheersing van je handmatig in te stellen digitale camera zijn vereist.

Bijzonderheden
Voor het volgen van deze cursus moet je de beschikking hebben over een spiegelreflexcamera of een compactcamera waarop je handmatig diafragma,  sluitertijd en ISO waardes kunt instellen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.