Leer je camera kennenprintversie

Wanneer je pas begint met fotograferen zijn de mogelijkheden van je camera soms intimiderend. De enige manier om alle knopjes te leren begrijpen, is door ermee aan de slag te gaan.

Wat doe je?

Je leert de grondbeginselen van de fotografie: licht, camera obscura, belichtingstijd, diafragma, ISO, bewegingsonscherpte, scherptediepte, flitsen, compositie en beeldbewerking. Iedere dag krijg je inspiratie, informatie en opdrachten om de knopjes op je camera te leren gebruiken. Na deze week is je camera je vriend.

Ingangsniveau

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Voor het volgen van deze cursus moet je de beschikking hebben over een spiegelreflexcamera of een compactcamera met mogelijkheid tot instellen van diafragma en sluitertijd.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.