Reisfotografieprintversie

Het is zomer, vakantietijd! Hoe kun je je daar beter op voorbereiden  dan met een fotocursus die je leert hoe je je vakantie zo mooi mogelijk vast legt? Onvergetelijke gebeurtenissen waarbij de foto’s die je maakt die fantastische herinneringen van deze zomer levend houden. Dit keer kom je thuis met foto’s van goedbelichte zonsondergangen, onbewogen plaatjes van Spaanse markten en interessante foto’s van oude kerken.

Wat doe je?
Naast de basisvaardigheden van het fotograferen worden de verschillende aspecten van de reisfotografie behandeld, van landschap en portret tot reportages. De nadruk ligt op het fotograferen van mensen. De technische aspecten (diafragma, sluitertijd, ISO waarde) komen aan de orde voor zover die nodig zijn om het verhaal dat je met een foto wilt vertellen te realiseren.
Je krijgt les in compositie, beweging, scherptediepte en flitsen. Maar je leert vooral te kijken en schijnbaar alledaagse dingen op een verrassende, spannende manier vast te leggen. Wat wil je met je foto vertellen en hoe realiseer je dat.
Je krijgt veel opdrachten, om het geleerde in de praktijk te brengen. Aan het einde van de dag bespreken we die met de groep.

Ingangsniveau

Kennis van fotografie is niet vereist, maar zorg wel dat je  goed weet hoe je camera werkt. Lees de gebruiksaanwijzingen en experimenteer er mee.
 Je kunt deelnemen met een spiegelreflexcamera of een compactcamera waarop je handmatig diafragma,  sluitertijd en ISO waardes kunt instellen.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.