Leer je camera kennenprintversie

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die nieuw zijn in de wereld van de digitale fotografie. Wanneer je net begint met fotograferen zijn de mogelijkheden van je camera soms intimiderend. De enige manier om alle knopjes te leren begrijpen, is door ermee aan de slag te gaan.
Je leert de grondbeginselen van de fotografie: licht, camera obscura, belichtingstijd, diafragma, ISO, bewegingsonscherpte, scherptediepte, flitsen, compositie en beeldbewerking. Iedere dag krijg je inspiratie, informatie en opdrachten om de knopjes op je camera te leren gebruiken. Na deze week is je camera je vriend.

Ingangseis

Iedereen is welkom.

Bijzonderheden

Voor het volgen van deze cursus moet je de beschikking hebben over een spiegelreflexcamera of een compactcamera met mogelijkheid tot instellen van diafragma en sluitertijd.

Presentatie

Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten – zowel acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars - aan meedoen. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Randprogramma

Op maandagavond kan je blijven eten en treden cabaretiers op bij CREA en op woensdagmiddag kun je diverse korte workshops doen om andere disciplines te proberen. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kijk voor meer informatie  in de linkerkolom onder het cursusaanbod van de zomercursussen.